Biosecuritatea în Moldova
Ministerul Ecologiei şi Resurselor Naturale
http://www.biosafety.md/pageview.php ?l= ro &idc=161
  Universitatea Agrară de Stat din Moldova
 

Astazi Universitatea Agrara de Stat din Moldova este nu numai o institutie de invatamint cu un spectru larg de pregatire a specialistilor, ci si un centru stiintific, generator de idei si elaborari stiintifice. In cei peste 70 de ani de existenta UASM a educat o pleiada intreaga de savanti in domeniul agricol si alte ramuri.
In Universitate predau, asigura conducerea stiintifica a tezelor de an, tezelor de licenta, de masterat si doctorat, si efectueaza cercetari stiintifice peste 30 de dr habilitati, profesori universitari si peste 160 de dr, conferentiari universitari.

Aici se efectueaza investigatii stiintifice pe directii prioritare de cercetare in cadrul a 7 programe guvernamentale si in baza a 13 contracte incheiate cu Ministerul Agriculturii si Industriei Alimentare al Republicii Moldova, cu alte institutii si organizatii.

Cercetarile se efectueaza pe terenurile statiunilor didactice experimentale pe o suprafata de 2845 ha teren agricol, inzestrate cu laboratoare specializate.

Anual in cadrul Universitatii se sustin un mare numar de teze de dr si dr habilitat, se obtin brevete de inventie pe elaborarile savantilor UASM.

http://www.uasm.md/ru/ro1.html

   
 
 
str. Mitropolit Dosoftei 156A,bir 305| mun. Chişinău, MD-2004, Republica Moldova
Tel. +373 (22) 80 20 90 | Fax +373 (22) 80 20 91
Copyright © 2018 Biosecuritatea în Moldova
Toate Drepturile Rezervate.